lindeboom counseling jantien lindeboom - lindeboom counseling
Bewegen naar verandering.

De praktijk

Lindeboom counseling is een praktijk voor psycho-fysieke therapie en counseling. Ik werk vanuit het idee dat ieder mens zelf de mogelijkheid heeft in beweging te komen en zijn of haar eigen veranderproces te leiden. Lindeboom counseling begeleidt dit veranderproces. Ik werk psycho-fysiek, wat betekent dat ervaren en doen een belangrijk onderdeel is van de sessies. Op het moment dat je vastloopt en hulp zoekt is het niet alleen de psyche, maar ook het lichaam dat problemen ervaart en dat oplossingen aan kan dragen. Door oefeningen te doen waarbij de combinatie lichaam, geest en gevoel wordt gemaakt worden knelpunten, pijnpunten en krachtpunten heel snel zichtbaar en voelbaar. Door deze oefeningen en ervaringen verder mee te nemen in de gesprekken kom je vaak tot verrassend zelfinzicht!

 

Kennismaking.

Tijdens het eerste gesprek besteden we aandacht aan kennismaking en analyseren we wat er op dit moment speelt waardoor je bij mij terecht bent gekomen. Ook gaan we een plan van aanpak maken: waar wil je naartoe en hoe kunnen we dat bereiken.

 

Werkwijze.

Nadat we een plan van aanpak hebben gaan we hiermee aan de slag. Dit doen we door het voeren van counseling gesprekken waarbinnen een aantal therapievormen en werkwijzen ingezet kunnen worden.

Een van die werkwijzen komt voort uit de psycho-fysieke weerbaarheid. Dit betekent dat ik je regelmatig zal uitnodigen tot het doen van oefeningen. Deze oefeningen gaan bijvoorbeeld over het afbakenen van je eigen persoonlijke ruimte, stevig in je schoenen staan en een sterke uitstraling. Ook oefenen om jezelf actief te ontspannen kan aan bod komen, bijvoorbeeld als je vaak boos of geïrriteerd bent. Als je uit je hoofd gaat en meer in je lichaam komt, sta je beter in contact met je zogenaamde innerlijk kompas. Dit wijst je onbewust jouw persoonlijke weg.

De inzichten vanuit de oefeningen komen vaak terug in het verdere gesprek. Soms komt er een verrassende kant van jezelf naar boven die je een tijd vergeten was, doordat je probleem zo op de voorgrond is komen te staan. We kunnen samen kijken naar hoe dit deel van jou weer een belangrijker plek kan gaan krijgen in je leven. Het probleem dat je ervaart krijgt een andere, minder invloedrijke plaats en jij staat weer aan het roer.

Deze benadering maakt dat de gesprekken activerend zijn en gericht op jouw eigen vermogen tot herstel, waardoor je snel weer zelf verder kan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Vul het formulier in en ik neem binnen een week contact met je op.