Lindeboom Counseling

De praktijk

Lindeboom counseling is een praktijk voor lichaamsgerichte therapie en counseling in Groningen. Ik werk vanuit het idee dat ieder mens zelf de mogelijkheid heeft in beweging te komen en zijn of haar eigen veranderproces te leiden. Lindeboom counseling begeleidt dit veranderproces. Ik werk onder andere lichaamsgericht, wat betekent dat ervaren en doen een onderdeel is van de sessies. Door in het gesprek stil te staan bij de signalen uit ons lichaam en oefeningen te doen waarbij de combinatie lichaam, geest en gevoel wordt gemaakt, worden knelpunten, pijnpunten en krachtpunten heel snel zichtbaar en voelbaar. Door deze oefeningen en ervaringen verder mee te nemen in de gesprekken kom je vaak tot verrassend zelfinzicht!

 

Kennismaking.

Tijdens het eerste gesprek besteden we aandacht aan kennismaking en analyseren we wat er op dit moment speelt waardoor je bij mij terecht bent gekomen. We kijken of Lindeboom Counseling past bij jou en bij jouw hulpvraag. Na dit kennismakingsgesprek gaan we aan de slag. We gaan een plan van aanpak maken: waar wil je naartoe en hoe kunnen we dat bereiken.

 

Werkwijze.

Ben je eenmaal gestart bij Lindeboom Counseling dan zullen we gesprekken voeren waarbinnen een aantal therapievormen en werkwijzen ingezet kunnen worden.

Lichaamsgerichte therapie houdt in dat we naast praten over wat er bij je leeft we ook je emoties en je lichaam bij het proces betrekken. Soms is praten over alleen niet voldoende om tot verandering te komen. Dan kan het juist beter werken om te luisteren naar wat het lichaam vertelt en wat het lichaam nodig heeft. Oefenen om jezelf actief te ontspannen kan bijvoorbeeld aan bod komen, als je vaak boos of geïrriteerd bent, of veel stress en spanning ervaart. Je kan verder lezen op de pagina over omgaan met angst of een van de andere diensten, om wat meer inzicht te krijgen in de werkwijze.

Of als je het moeilijk vindt om je eigen grenzen goed te voelen of te bewaken kan er gebruik gemaakt worden van oefeningen uit de psycho-fysieke weerbaarheid. Denk hierbij aan oefeningen die gaan over het afbakenen van je eigen persoonlijke ruimte, stevig in je schoenen staan en een sterke uitstraling. En als je via de lichaamsgerichte therapie meer uit je hoofd gaat en meer in je lichaam komt, sta je beter in contact met je zogenaamde innerlijk kompas. Dit wijst je onbewust jouw persoonlijke weg. Je grenzen kunnen ervaren en aangeven speelt ook een rol bij het omgaan met stress en het voorkomen van een burnout.

De inzichten vanuit de oefeningen komen vaak terug in het verdere gesprek. Soms komt er een verrassende kant van jezelf naar boven die je een tijd vergeten was, doordat je probleem zo op de voorgrond is komen te staan. We kunnen samen kijken naar hoe dit deel van jou weer een belangrijker plek kan gaan krijgen in je leven. Het probleem dat je ervaart krijgt een andere, minder invloedrijke plaats en jij staat weer aan het roer.

Deze benadering maakt dat de gesprekken activerend zijn en gericht op jouw eigen vermogen tot herstel, waardoor je snel weer zelf verder kan.

De praktijk van Lindeboom Counseling bevindt zich aan de Gorechtkade 2 in Groningen. Het is gevestigd in het Gezondheidscentrum Oosterpark.